En fortryllende forvandlingsverden og farverne smeltes på papir

Nu er der dansk-islandsk kunst på væggene hos Teosofisk Forening, som  har lokaler på Sankt Knuds Vej 27A på Frederiksberg.

Rúna K. Tetzschner, billedkunstner og forfatter, er datter af eventyrlystne danske forældre, Kamma Nielsdóttir Dalsgaard og Knud Tetzschner, der flyttede til Island i 1965. Rúna er derfor født og opvokset i Island, blandt mægtige bjerge, lysende gletsjere, vulkaner og brusende vandfald. Dette har påvirket hende dybt og gjort hende til en datter af Island.

På udstillingen hos Teosofisk forening er der billeder i funklende farver og kalligraferet poesi med smukke beskeder til menneskerne. Kunstneren kan træffes på stedet mandag den 1. oktober kl. 14:30 - 18:00 og giver ved denne lejlighed workshop (15.00 - 17.00), poesilæsning og forelæsning om sin kunst (kl. 17:00 - ca. 45 min. frem).

På udstillingen drages man ind i en fortryllende forvandlingsverden hvor den fysiske virkelighed smelter sammen med den åndelige. Mystiske lysskabninger træder ud af mørket, svøbt i nordlys. En ildkvinde bader hos vulkanudbruddet og en ildsommerfugl sværmer rundt over den glødende lava.

Rúnas kunst kan betegnes som spirituel kunst eller magisk realisme, og inspirationskilderne findes i den spirituelle verden, såvel som i de umiddelbare fysiske omgivelser. Meget af Rúnas billedkunst er inspireret af Islands storslåede natur. Men skovens mystik, menneskelivet, poesi og sagn giver også inspiration.

Hensigten er altid at sende noget smukt og positivt ud i universet, - at sende lys, farver og smukke ord til menneskerne.

Rúna bruger en blandet teknik, hvor hun blandt andet smelter farverne på papiret. Hun demonstrerer sin specielle teknik, og folk kan enda selv få lov til at prøve, for der er workshop kl. 15:00 – 17:00. Der serveres et let traktement og når klokken bliver 17:00 læser Rúna poesi på islandsk og dansk og fortæller om sit kunstneriske univers (ca. 45 min.).

Rúna studerede på Reykjavík kunstskole (1977-1983 og 1993) og lærte ved den islandske kunstmaler Gunnar S. Magnusson. Desuden studerede hun islandsk litteratur og sprog på Islands Universitet (1991-1996). Ud over at være kunstner var hun specialist, informationschef og webredaktør på Islands National Museum i perioden 1996-2008.

Nu er hun kunstner på fuldtid.

Sammen med Rúnas billedkunst udstilles filtkunst fra Island af Kamma Nielsdóttir Dalsgaard. Rúnas mor bruger det bløde materiale fra fårene som grundlag for en livsform hvor hun giver varme og omsorg til medmenneskerne via skønne sjal og uldting.
Udstillingen kan nydes til og med søndag den 14. Oktober, 2012.

Alle er velkomne.

Kontaktinfo: Rúna K. Tetzschner / Jordens lys / Ljós á jörð / Spiritual Art Sparkles • jordenslys@live.dk •(+45)23109591 / (+354) 691 3214 • www.jordenslys.dk