Kamma Nielsdottir, filtkunstner og børnehaveleder

Kamma Nielsdóttir Dalsgaard filter af islandsk uld og merino-uld og pynter gerne sine smukke uldkunstværker med silke. Hun laver blandt andet tørklæder og sjal, fine håndledsvarmere, tasker, tevarmere, sjove alfehuer og flotte nederdele.

Kamma har gjordt det bløde materiale fra fårene til grundlag for en ny slags livsform; det at filte er for hende en måde udtrykke sig og meditere på. Med sine farvestrålende uldting giver hun varme og omsorg til medmenneskerne, ligesom hun gennem sit pædagogiske arbejde i årtier omsvøbte børn og unge med kærlig omsorg.

Kamma studerede i Fröbelhøjskolen i København (1959-1961) og tog videregående uddannelse i ledelse på Læreseminariet i Reykjavík i 1996. Hun flyttede til Island i 1965, hvor hun blev pioner med sin kunstskole med workshops for børn i Gardabær (1971-1978 og 1983-1985).

Kamma har arbejdet i flere børnehaver i København og Garðabær som pædagog og souschef, og var leder for børnehaven Kirkjuból (1985-2007). Da hun stoppede, fik hun endelig tid til at bruge sine kreative evner til at lave eget kunsthåndværk. "Der er ingen tvivl i mit hjerte, om at det er ulden, jeg vil arbejde med," siger Kamma, som synes det er er sjovt selv at få lov.