Original blanding

Udgivelse og kunsthåndværk

Runa K. Tetzschners håndlavede kopier kan siges at være en blanding af udgivelse og kunsthåndværk. Billeder af denne slags er produceret af Runa og udgivet af Jordens lys i 1999, 2002, 2003, 2004, 2008, 2009 og 2010. Tekster eller poesi skrevet med kalligrafi har ofte været en integreret del af billederne og de første danske og engelske versioner kom i 2009. Billederne håndpyntes af kunstneren efterhånden som de sælges.

Store billeder

De store billeder er meget tidskrævende og laves efter bestilling. De har formatet 40x30 og indrammes som regel med passepartout i 50x40. Folk kan ved første blik ikke se forskel på en original og en håndlavet kopi af det samme billede.

Håndlavede kopier - Kunst for alle

Runa K. Tetzschner håndlaver somme tider kopier af egne tegninger eller malerier. Dette sker ved hjælp af tryk, men de håndpyntes af Runa selv med hendes specielle billedteknik, den samme som hun benytter til originalerne. Billederne håndmales med fint glimmer, mens guld, sølv og flere funklende farver smeltes på. Altså fremstår de som håndlavede kunstværk, hvor tryk er en del af billedprocessen og fremskynder den. Ikke desto mindre kan arbejdet med sådan et håndlavet billede kan tage flere timer - op til en hel dag efter at trykprocessen er afsluttet.

Runa kalder billederne hun fremstiller på denne måde for ”håndlavede kopier eller eftertryk”.
 
De er som regel mindre end originalbillederne, - med undtagelse af de ældre illustrationer, illuminationer eller kalligrafibilleder med islandske tekster fra perioden 1999-2004.
 
Kun et udvalg af Runa K. Tetzschners billeder trykkes og håndlaves som kopier.
De håndlavede billeder er kunstværk, der er koster mindre end selve originalerne, for trykket gør det muligt at sælge dem til priser hvor alle kan være med. Ideen er at alle mennesker skal have råd til et kunstværk.
 
Men selv om trykket er tidssparende, er det også dyrt, altså vil Jordens lys produkter aldrig være noget der gør Runa rig af penge. Det er kun muligt at blive ved med at producere de smukke kunstværker så længe der er mennesker som slutter op om dem ved at købe dem.

De mennesker som køber Jordens lys produkter bidrager til at denne kreativitet kan fortsætte. De værner om Jordens lys.

Få eksemplarer

Der trykkes kun få eksemplarer af hvert billede, mest 100 stykker.

  • Mindre formater: 21x15 / 17x15 / 15x15 cm.
  • Større formater: 40x30 cm.
Runa K. Tetzschner billedkunstner

Alle kan være med

Billederne fås i smukke rammer, lavet specielt til dem, de mindre for 170-450 kr. og de større for 550 -700 kr. Uden rammer løber priserne fra 130-390 kr. for de små og 430-580 kr. for de store.